diumenge, 3 de març del 2013

Treball en equip

L'altre dia llegia en un article que sovint parlem de treball en equip, però que en realitat aquest treball no era realment un treball d'equip. Sovint parlem de treballar junts, sovint parlem de fer grups, sovint diem que junts les coses surten millor, però la realitat és que molt sovint, massa sovint potser ens trobem treballant individualment, ens trobem en  una societat on cadascú va a la seva, una societat on tots anem amb un smartphone que certament potser ens facilita la vida i ens apropa als que estan lluny, però ens allunya possiblement dels que estan aprop... però la meva reflexió no va encaminada a fer una crítica en aquest sentit, potser en un altra ocasió... Avui toca parlar de la importància d'aprendre a treballar en equip, toca parlar de la necessitat des de ben petits d'acostumar als petits a treballar junts, d'acostumar-los a valorar els altres, de valorar a cadascú pel que és, toca parlar de la necessitat d'aprendre uns valors que ens ajudin a ser millors persones, uns valors que en facin crèixer i gaudir de la vida d'una manera positiva.

Treballar en equip no és fàcil, treballar en equip requereix un gran esforç per part de tots, requereix aprendre a escoltar, requereix aprendre a esperar, requereix respectar, requereix paciència... però sobretot requereix il.lusió i creure en tots i cadascun dels membres de l'equip. Ben cert és que sempre en un equip hi ha un líder, el que cal és que aquest líder sigui un líder en positiu i que es converteixi en algú que tira endavant, algú que tingui ganes d'emprendre, algú que cregui en els altres quan potser els altres no hi creuen, algú que cregui en el grup més que ningú i llavors el treball en equip serà possible. 

Cal per tant, un cop més i com sempre vaig dient que els adults siguem el model, cal que siguem nosaltres que ja des de ben petits els mostrem els beneficis de treballar en equip, cal que busquem activitats que ens permetin compartir molt més que un espai físic, no n'hi prou en compartir només una taula, sinó que cal anar més enllà, cal per tant reflexionar, valorar, canviar i anar cap aquest treball en equip respectant això sí les característiques i necessitats individuals... complicat, però possible si entre tots ens ho proposem.

I per acabar un exemple que il.lustra perfectament com el treball en equip permet avançar, permet resoldre problemes  o dificultats i més quan el líder és un petit.. Un vídeo deliciós i que et deixa sense paraules... espero que us agradi.





Petonets!

4 comentaris:

  1. gàcies per compartir-lo és un exemple genial!

    ResponElimina
  2. Hola, sé que es de fa anys aquesta publicació, però l'article que menciona en el principi del text el tindria a l'avast? Gràcies!!

    ResponElimina
  3. hola, sé que fa anys que està escrita aquesta publicació, però l'article que menciona al principi del text, el tindria a l'avast? Gràcies

    ResponElimina